Doktorundan uyarı: Yılda 1 kez Check-Up yaptırın

Check-Up Yaptırmak Neden Önemli?

İSTANBUL (İGFA) – Check-Up, genel anlamıyla genel bir sağlık taraması olarak tanımlanabilir. Herhangi bir belirti olmasa bile belirli aralıklarla Check-Up yaptırmak önemlidir. Amacı hastalıkları erken teşhis ederek önlemektir ve böylece vücudun genel durumunu görmemizi sağlayarak risk faktörlerini azaltır.

Check-Up paketleri, kişinin yaşına ve cinsiyetine göre belirlenen tanı testlerini içerir. Bu paketler, kan tahlili, röntgen taraması, laboratuvar testleri ve ultrason gibi işlemleri kapsar.

Check-Up Yaptırmak İçin Belirli Bir Yaş Var Mı?

Check-Up için belirli bir yaş sınırı yoktur. 24 aylıktan 7 yaşına kadar her yıl bir kez, 40 yaşına kadar ise her 2 yılda bir Check-Up yaptırmak uygun görülmektedir. Kronik hastalıklara veya aşırı kiloya sahip bireylerin 30 yaşından sonra yılda bir kez Check-Up yaptırması tavsiye edilir. 40 yaşından itibaren ise düzenli olarak her yıl Check-Up yaptırmak sağlık sorunlarını önceden önlemede yardımcı olacaktır.

Önemsiz görünen belirtiler bile aslında ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Erken teşhis edilen hastalıkların tedavi başarısı daha yüksektir. Bu nedenle kendi sağlığınızı ihmal etmeyin ve yılda bir kez Check-Up yaptırarak sağlığınızı göz önünde bulundurun.

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Bebeklerde inmemiş testis tedavisinde geç kalınması kısırlık ve kanser riskini artırıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yeni doğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testis tedavisinde gecikmenin doğurganlığı olumsuz etkileyebileceğini ve testis kanseri riskini artırabileceğini belirtti.

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.

Yaşla birlikte gelen tehlike! Bu 5 sinyal beyninizin yardım çığlığı olabilir

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

C vitamini eksikliği diş eti kanamalarına neden oluyor

Diş eti kanamasına sadece ağız hijyeni sorunları değil, bazı sistemik hastalıklar ya da vitamin eksikliklerinin de sebep olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, ağız bakımı için önemli uyarılarda bulundu.