Su alırken etiketi kontrol edin! Bu oran böbrek taşına neden oluyor

Böbrek Sağlığı İçin Su Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Böbrek sağlığını korumak için günlük yeterli miktarda su tüketmek önemlidir. Ancak, bazı sular böbrek sağlığı için risk taşıyabilir.

Mineraller açısından zengin olan sular, özellikle kalsiyum ve sodyum gibi elementler, böbreklere fazladan yük bindirebilir ve böbrek taşlarının oluşumunu teşvik edebilir. Bu nedenle, suyun buharlaşmasından sonra kalan mineral tuzlarına dikkat etmek önemlidir.

Böbrek Rahatsızlığı Olanlar Düşük Sodyum Oranlı Suları Tercih Etmeli

Uzmanlar, suların sabit tortu oranının 200 mg/l’den az olmasını, ideal olarak 100 mg/l civarında olmasını önermektedir.

Böbrek sağlığını desteklemek için, düşük sabit tortu oranına sahip su markalarını tercih etmek önemlidir. Bazı markalar, sadece 22 mg/l kadar düşük sabit tortu oranına sahip su sunmaktadır.

Özellikle böbrek rahatsızlığı bulunan kişiler için, düşük mineral içeriğine sahip suları tercih etmek önemlidir. Ayrıca, yüksek kalsiyum ve sodyum içeren suların tüketiminden kaçınılması önerilir.

Sporcular İçin Mineral İçeriği Zengin Sular Tercih Edilebilir

Sporcular, terleme sonucu kaybettikleri mineralleri telafi etmek için potasyum, magnezyum ve sodyum gibi zengin suları tercih edebilirler.

Yüksek tansiyona sahip bireyler için, düşük sodyum içeriğine sahip suların tercih edilmesi önemlidir. Bu sular, su tutulmasını önleyerek böbreklere olan baskıyı azaltabilir.

Şişelenmiş su tüketenler, mikroplastik sorunu yaşama riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Bu durumda, musluk suyunun tercih edilmemesi durumunda ev tipi su filtreleri kullanılabilir. Su filtreleri, musluk suyundan kaynaklanan kirlilikleri temizleyerek daha sağlıklı bir içme suyu sunabilir.

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Bebeklerde inmemiş testis tedavisinde geç kalınması kısırlık ve kanser riskini artırıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yeni doğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testis tedavisinde gecikmenin doğurganlığı olumsuz etkileyebileceğini ve testis kanseri riskini artırabileceğini belirtti.

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.

Yaşla birlikte gelen tehlike! Bu 5 sinyal beyninizin yardım çığlığı olabilir

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

C vitamini eksikliği diş eti kanamalarına neden oluyor

Diş eti kanamasına sadece ağız hijyeni sorunları değil, bazı sistemik hastalıklar ya da vitamin eksikliklerinin de sebep olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, ağız bakımı için önemli uyarılarda bulundu.