Sığınmacılara insani yardım sağlayana ceza!

Hollanda Parlamentosu, Sığınmacılara Yönelik Yeni Kısıtlamalar İçeren Yasa Tasarısını Onayladı

Hollanda Parlamentosu, sığınmacılara yönelik tartışmalı bir yasa tasarısını kabul etti. Yasa tasarısı, geçici oturma izni süresini 5 yıldan 3 yıla düşürürken, yeni oturum başvurularını süresiz olarak askıya alıyor ve aile birleşimine sınırlamalar getiriyor.

Ancak, yasa henüz Senato’dan (üst meclis) geçmediği için kesin olarak yürürlüğe girmedi.

İnsani Yardım Suç Sayılacak Mı?

Yasanın en tartışmalı maddesi, geçerli bir vizesi veya sığınma kararı olmayan göçmenlere yardım eden kişi veya kuruluşlara cezai yaptırım öngören son dakika değişikliği oldu.

Bu değişiklik, aşırı sağcı Geert Wilders liderliğindeki Özgürlük Partisi’nden bir milletvekili tarafından önerildi ve az bir farkla kabul edildi. Muhalefet milletvekillerinden bazılarının oylamada bulunmaması sonucu etkiledi.

Hristiyan Demokratlar, bu madde nedeniyle yasa tasarısını desteklemekten vazgeçti. Parti temsilcileri, göçmenlere temel yardım sağlayan kişilerin bile suçlanabileceğinden endişe duyduklarını belirtti.

“Resmi İzni Olmayanlar 58 Bine Kadar Çıkıyor”

Hollanda Kızılhaçı’nın tahminlerine göre, ülkede belgesiz 23 bin ila 58 bin göçmen yaşıyor. Yeni yasa, bu kişilerin durumunu daha da zorlaştırabilir.

Eğer Senato da yasayı onaylarsa, Hollanda’daki göçmen politikalarında son yılların en sert değişikliklerinden biri yaşanacak.

Related Posts

ABD’de tartışmalı teklif: “Nazi kanunu” ile vatandaşlıktan çıkarılma mümkün olabilir

ABD’de geçmişte Nazileri vatandaşlıktan çıkarmak için kullanılan yasa, şimdi göçmenleri hedef alacak şekilde genişletiliyor. Uzmanlar, bu adımın milyonlarca yasal göçmen arasında korku yaratabileceği uyarısında bulunuyor

Takım kaptanı Bodrum kalesi surlarından düşerek yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine tatile gelen İstanbul’daki Küçükbakkalköy futbol takımının takım kaptanı Onur Paçal dün akşam saatlerinde düştüğü Bodrum Kalesi surlarından sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

CHP’li Başarır ve AKP’li Varank arasında ‘derisi kalın’ tartışması! Varank’tan ilginç soru…

TBMM Genel Kurulu’nda zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri başladı. Kanun teklifinin görüşmeleri sırasında CHP’li Ali Mahir Başarır ile AKP’li Mustafa Varank arasında ‘derisi kalın’ tartışması yaşandı.

Başbakanlıktan uzaklaştırdılar, kültür bakanı oldu

Tayland’da görevden uzaklaştırılan başbakan, kültür bakanı oldu

Orta Doğu’da mülteciler STK’larla ayakta duruyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki mülteci krizleri, dünya genelinde en önemli insani sorunların başında geliyor. 2025 yılı başı itibarıyla bölgede yaklaşık 17 milyon kişinin yerinden edilmiş veya vatansız durumda olduğu tahmin ediliyor. Bu durum …

Pezeşkiyan yasayı onayladı: UAEA’nın santral erişimi kesildi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, 25 Haziran’da İran meclisinden geçen ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğini askıya alan yasayı onaylayarak yürürlüğe koydu.