Bakan Yumaklı: Amacımız 2028’de hububat ürünleri üretiminde yüzde 13’lük artış sağlamak

Türkiye ve Dünyada Lisanslı Depoculuk, Hububat Piyasaları Kongresi’nde Yumaklı’dan Önemli Açıklamalar

Lisanslı Depo Şirketleri Derneği (LİDAŞDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye ve Dünyada Lisanslı Depoculuk, Hububat Piyasaları Kongresi”nde konuşan Yumaklı, hububat piyasalarının yönetimi ve sürdürülebilirliği için dünyadaki gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Gıda arz güvenliğinin temel unsuru olan hububatın üretiminden depolanmasına ve pazarlanmasına kadar geçen sürecin son derece önemli olduğunu vurgulayan Yumaklı, tarım ve ormancılık alanındaki güçlü yatırımlarla sektörlerin dünyada önemli bir konuma geldiğini ifade etti.

Ülkede gıda arz güvenliğine ilişkin tüm unsurların tamamlanmasının ardından ihracatın önemsendiğini belirten Yumaklı, gıda ürünleri ihracatının artarak devam edeceğini söyledi.

Yumaklı, tarımsal üretimde sağlanan rekorlar ve dünya çapındaki başarılarıyla ülkenin tarımsal üretimde önde gelen ülkeler arasında yer aldığını açıkladı.

Birim Alandan Alınan Ürün Miktarının Artırılması Hedefleniyor

Bakanlık olarak ana stratejilerinin yerli üretimle vatandaşların gıda ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu vurgulayan Yumaklı, birim alandan alınan ürün miktarının artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ve Gelir Koruma Sigortası ile üreticilerin emeğini garanti altına almayı amaçladıklarını ifade eden Yumaklı, depolamanın üretim kadar önemli olduğunu ve Türkiye’nin depolamayı en iyi yapan ülkelerden biri olduğunu dile getirdi.

Lisanslı depoculukla depolama kayıplarının önemli ölçüde engellenebileceğini belirten Yumaklı, lisanslı depoculuğun fiyat istikrarını koruyan bir sistem olduğunu aktardı.

Kongreye katılan Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar da tarım sektörünü etkileyen unsurlara dikkat çekerek, lisanslı depoculuğun tarım ürünlerinin depolanması ve ticaretinin sağlıklı koşullarda yapılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Related Posts

‘Nefes Kredisi’ KOBİ’ler için yeniden başlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Yapı Kredi, Denizbank ve Ziraat Katılım, KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla yeni bir TOBB Nefes Kredisi’ne imza attı.

Yatırımcılar Trump’ın gümrük vergisi son tarihine duyarsız

Küresel yatırımcılar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çarşamba günü açıklayacağı ticaret tarifeleri son tarihine oldukça ilgisiz ve halihazırda fiyatlandığına inandıkları bir dizi olumlu senaryoya hazırlıklı giriyor.

ABD’nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı

ABD’de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 7 azaldı. ABD’deki petrol sondaj kulesi sayısı son bir yılda ise 54 azaldı.

Ticaret Bakanlığı duyurdu: 6 ayda 5,9 milyar lira ceza kesildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, gümrük ve dış ticaret mevzuatına uyum sağlanması için yürütülen inceleme ve denetim faaliyetleri kapsamında firma işlemlerinin sonradan kontrolü ile eşyanın tesliminden sonra yapılan ikincil kontrol çalışmalarının bu …

Bakan Kacır, Gaziantep’te sanayicilerle istişare toplantısında konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’de 150 bin hektar olan planlı sanayi alanlarının 2030’da 350 bin hektara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek “Bu, 60 yılda gerçekleştirilen toplam sanayi alanı büyüklüğünün 2 mislinin üzerine sadece 5 yılda çıkması demektir.” dedi.

Mehmet Şimşek TÜİK’in enflasyonunu değerlendirdi: Vatandaşlarımız müsterih olsun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK’in açıkladığı haziran enflasyonunu değerlendirdi. Şimşek, “Vatandaşlarımız müsterih olsun, gıda ve dayanıklı tüketimden eğitime, ulaştırmadan birçok sektöre kadar enflasyonda belirgin yavaşlama başladı, bu eğilim sürecek” ifadelerini kullandı.