Kredi kartı kullananlar dikkat: Kişi sayısı 1 milyonu aştı!

Tüketici Kredisi Faiz Oranları Yükselişte, Vatandaşlar Zor Durumda

Son dönemde tüketici kredisi faiz oranları aylık yüzde 4’ün üzerinde seyrederken, kredi kartı gecikme faizi ise yüzde 5’e kadar ulaştı.

Bu yüksek faiz oranları, birçok vatandaşın ödeme güçlükleriyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Sektör kaynaklarına göre, özellikle bu faiz oranları, borçların geri ödenmesini zorlaştırıyor.

Yasal Takibe Girenlerin Sayısı Hızla Artıyor

2025 yılına gelindiğinde, yasal takibe giren kişi sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Sadece Mayıs ayında, 300 binden fazla kişi yasal takibe girdi. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, kredi kartı borçlarından dolayı 162 bin 617 kişi, kredi borçlarından dolayı ise 171 bin 123 kişi yasal takibe alındı.

Geçen Yıla Göre Yüzde 39 Artış

Bu yılın ilk beş ayında, yasal takibe alınanların sayısında geçen yıla göre yüzde 39’luk bir artış yaşandı. 2025 yılının ilk beş ayında yasal takibe alınan kişi sayısı 1 milyon 39 bin kişiye ulaştı.

Ödeme Güçlükleri Artıyor, İstatistikler Kötüleşiyor

Yüksek faiz oranları, borçluların ödeme güçlüklerini daha da derinleştiriyor. Ödeme oranlarındaki azalma, yasal takibe giren kişi sayısının artmasına neden olurken, bu durum finansal sisteme olan güveni de olumsuz yönde etkiliyor.

Yüksek faiz oranlarının özellikle tüketici kredileri ve kredi kartı borçları üzerinde ciddi etkileri olduğu açık bir gerçek. Bu durum, borçların vadesinde ödenememesi ve yasal takibe girenlerin artması gibi sonuçlar doğurabiliyor.

Uzmanlar, borç yönetimine dikkat edilmesi gerektiğini ve faiz oranları düşmeden önce ödeme planlarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 141 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında, tanıtımlardaki aldatıcılık, bilgi eksikliğinin istismar edilmesi, ekonomik çıkarların etkilenmesi gibi kusurlar nedeniyle 141 milyon 123 bin 32 lira idari para cezası uyguladı.

Bitcoin’de 14 yıl sonra tarihi hareket: Milyarlarca dolarlık işlem yapıldı!

Bitcoin blok zincirinde uzun süredir hareketsiz kalan cüzdanlardan büyük transferler yapıldı. Uzmanlar bu hareketi “Bitcoin’de güç el değiştiriyor” yorumuyla değerlendiriyor. Kurumsal yatırımcı ilgisinin arttığı bir döneme işaret ediyor.

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Kripto para piyasasını karıştırdı: Gizemli yatırımcı 14 yıl sonra ilk kez işlem yaptı

Bitcoin’in ilk yıllarından beri hareketsiz kalan bir yatırımcıya ait cüzdanlardan 14 yıl sonra ilk kez işlem yapıldı. Yatırımcının kripto varlıklarının 18 bin dolardan 2.5 milyar dolara çıktığı belirtiliyor.

ATM’den nakit çekimi ve para yatırmada limitler değişti: Hangi bankada limit ne kadar oldu?

Bankalar belli dönemlerde ATM’ler üzerinden yapılan nakit çekimi ve para yatırma limitlerini güncelliyor. Bankalarda para yatırma limitleri bir kez daha değişti. İki banka limiti 185.000 TL’ye kadar yükseltti.