Sivilceye karşı aşı yolda

Sivilceye Karşı Aşı Geliştiriliyor: Fransız İlaç Şirketinden Çığır Açan Buluş

Bir Fransız ilaç firması, sivilceye karşı aşı geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. MRNA teknolojisi kullanılarak üretilen aşıda, hücrelere genetik talimatlar taşıyan bir molekül kullanılıyor. Bu sayede vücut, sivilceye neden olan bakterilerin ürettiği proteinlere karşı bağışıklık tepkisi gösteriyor ve savunma sistemi güçleniyor.

2027’ye Kadar Sürecek Denemeler

Aşının deneme aşaması henüz çok erken safhada olup, 2024 Nisan’ında başlayan denemelerin 2027’ye kadar sürmesi planlanıyor. Eğer denemeler başarılı olursa, bu aşı sivilce tedavisinde devrim yaratacak ilk ürün olacak.

Çığır Açan Buluş

Fransız ilaç firmasının çalışanları, bu aşının sivilce tedavisinde çığır açıcı bir adım olduğunu belirtiyor. Halihazırdaki yöntemlere kıyasla daha etkili ve yan etkileri daha az bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Sivilce Tedavisi ve Sorunu

Sivilce tedavisinde genellikle doğum kontrol hapları veya antibiyotikler kullanılmaktadır. Ancak retinoid kremler veya jellerin cilt kuruluğu, tahriş ve psikolojik rahatsızlıklara yol açabileceği biliniyor. Aşının etkisi ve kullanım sıklığı hakkında henüz net bilgi bulunmamaktadır. Sivilce sorunu genellikle 11 ile 30 yaş arasındaki bireylerin %95’ini etkilemektedir.

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Bebeklerde inmemiş testis tedavisinde geç kalınması kısırlık ve kanser riskini artırıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yeni doğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testis tedavisinde gecikmenin doğurganlığı olumsuz etkileyebileceğini ve testis kanseri riskini artırabileceğini belirtti.

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.

Yaşla birlikte gelen tehlike! Bu 5 sinyal beyninizin yardım çığlığı olabilir

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

C vitamini eksikliği diş eti kanamalarına neden oluyor

Diş eti kanamasına sadece ağız hijyeni sorunları değil, bazı sistemik hastalıklar ya da vitamin eksikliklerinin de sebep olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, ağız bakımı için önemli uyarılarda bulundu.