Tapu sahipleri bu belgeyi getirmek zorunda. 15 gün verildi

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları 15 Mart’a Kadar Devam Edecek

Türkiye’nin tarım ve ormancılık alanında önemli adımlar attığı dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını almaya devam ediyor. 31 Aralık 2024 tarihinde sona eren başvuruların ardından, yeni yılda da çiftçilere kapılarını açmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Mart ile 15 Mart 2025 tarihleri arasında başvuru ve belge teslimi yapılmayan çiftçilerin talepleri değerlendirmeye alınmayacak. Bu nedenle çiftçilerin belirlenen süre içerisinde gerekli evrakları tamamlamaları büyük önem arz ediyor.

ÇKS Kayıtları İçin Taahhütname Şartı

Gelecek üretim yılı için başvuruda bulunacak çiftçilerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise, başvuru yapılan arazide kendilerine ait hissenin olmaması durumunda hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname gerekliliğidir. Ayrıca, verasetten iştirak olup hisse oranları belli olmayan araziler için de tüm hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname talep edilecektir.

Bu süreçte taahhütnameye konu olan arazilerin ÇKS kayıtları mart ayının ilk haftalarında il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. Hissedarlar ve mirasçılar dışındaki itirazlar ise dikkate alınmayacaktır.

Mirasçılar için Önemli Duyuru

Özellikle mülkiyet ve mirasçılık sorunları nedeniyle desteklerden yararlanamayan üreticilere müjde! Yönetmelik gereği, taahhütnameyle başvurulan araziler, uydu görüntüleri veya tespit komisyonları aracılığıyla kontrol edilecektir.

Tapu sorunları yaşayan ancak tarımsal faaliyetlerine devam eden üreticiler de taahhütname belgesi ile kayıt yaptırabilecekler. Bu sayede tarımsal desteklerden ve hibe olanaklarından faydalanabilir hale gelecekler.

Özetle, tarım ve ormancılık sektöründe önemli bir yere sahip olan çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuru yaparken gerekli belgeleri tamamlamaları ve belirlenen süre içerisinde işlemlerini sonuçlandırmaları, devlet desteklerinden faydalanmaları için oldukça önemlidir.

Related Posts

ABD’de tartışmalı teklif: “Nazi kanunu” ile vatandaşlıktan çıkarılma mümkün olabilir

ABD’de geçmişte Nazileri vatandaşlıktan çıkarmak için kullanılan yasa, şimdi göçmenleri hedef alacak şekilde genişletiliyor. Uzmanlar, bu adımın milyonlarca yasal göçmen arasında korku yaratabileceği uyarısında bulunuyor

Takım kaptanı Bodrum kalesi surlarından düşerek yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine tatile gelen İstanbul’daki Küçükbakkalköy futbol takımının takım kaptanı Onur Paçal dün akşam saatlerinde düştüğü Bodrum Kalesi surlarından sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Sığınmacılara insani yardım sağlayana ceza!

Hollanda Parlamentosu, sığınmacılar için yeni kısıtlamaları onayladı. Geçici oturma süresi kısaltıldı, aile birleşimi sınırlandı. İnsani yardım sağlayanlara cezai yaptırım tartışma yarattı.

CHP’li Başarır ve AKP’li Varank arasında ‘derisi kalın’ tartışması! Varank’tan ilginç soru…

TBMM Genel Kurulu’nda zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri başladı. Kanun teklifinin görüşmeleri sırasında CHP’li Ali Mahir Başarır ile AKP’li Mustafa Varank arasında ‘derisi kalın’ tartışması yaşandı.

Başbakanlıktan uzaklaştırdılar, kültür bakanı oldu

Tayland’da görevden uzaklaştırılan başbakan, kültür bakanı oldu

Orta Doğu’da mülteciler STK’larla ayakta duruyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki mülteci krizleri, dünya genelinde en önemli insani sorunların başında geliyor. 2025 yılı başı itibarıyla bölgede yaklaşık 17 milyon kişinin yerinden edilmiş veya vatansız durumda olduğu tahmin ediliyor. Bu durum …